Arkiv 2013

Stockholm Horse Show 2013-Champion of the  Youngsters

Victoria och Nomination Hästak tog en 3:e placering i Globen den 29/11

_______________________________________________________________________________

Victoria och Carpe Diem av Pan tog en 3:e placering i 1.50 hos Flyinge och är därmed kvalade till SM

___________________________________________________________________

Helsingborgs Fältrittklubb sep.2013

Förutom Swedish Riders så var det även vanliga hoppklasser i Helsingborg. Victoria hade en 3:e placering med Cadenza och en 4:e placering med Loving Ipanema i 1.25 hoppningen på fredagen, och med Dokyra Fortuna blev de två fina felfria rundor en i 1.15 och en i 1.25.

Swedish Riders Trophy 2013

Victoria och Carpe Diem av Pan tog en 4:e placering i den första delfinalen i Swedish Riders Trophy

som gick i Helsingborg.

_________________________________________________________________

15 hästar till Breeders

Cubus,Dokyra Fortuna,Quintus RAA 1239, Karmen RAA,Doge Dogelito, Hasard 1245, Caca 1242, Cover Boy S 1251, Capitol, Crunett, Hurricane,Catch Me,

Cadenza, Nomination Hästhak och Cajamba alla är de med till Breeders vecka 40.

Breeders Trophy

Cubus vann 4-års championatets semifinal som gick hos Helsingborgs Fältrittklubb 7-8/9 och är därmed kvalad till finalen i Breeders för 4-åriingar, och Janett tog en hedrande 9:e placering i samma semifinal.

Champion of the Youngsters

Nomination Hästak var placerad 5:a i Champion of the Youngster för 7åriga hästar och blev därmed kvalad till Globen första advent.

Unghäst VM

Bland 5-åringarna var Doge Dogelito en av hästarna som blev uttagen till unghäst VM, och bland 6-åringarna blev Hasard 1245 uttagen. Dokyra Fortuna 5-åring och Caca 1242 6-åring utlandsfödda hästar finns med på listan bland wild card, men detta dröjer ännu ett tag innan man får veta om de kommer med.

Falsterbo

Falsterbo  är över för i år. Och vi kan summera att alla hästarna hoppade bra, ingen av dem åkte därifrån med mer än 8 fel totalt och det är ett bra resulat.

Tre hästar fick vi till final: Doge Dogelito 5-åring, Hasard 1245 och Caca 1242 6-åringar. Dogge slutade på en 20 plats  och det är vi väldigt nöjda med då han innan Falsterbo bara gjort regionala 120 klasser och sedan gör det så bra. . Caca fick ett nedslag i finalen och slutade på en 10:e plats vilket också är bra. Hasse gick felfritt i grundomgången och fick sedan ett förargligt nedslag på sista hindret i omhoppningen. Han blev 6:a totalt vilket är väldigt bra.

Nu laddar vi och ser framemot Unghäst VM och Breeders.

Starkko 1200 är såld

Starkko är nu såld till USA. Vi kommer att sakna denna fina häst som betytt mycket för oss, och vi önskar honom all lycka till i framtiden.

Gamla stallet 30 juni

Det var en stor dag på Stall V då gamla stallet revs

Björbäck 28-29 juni

På fredagen hade vi med Quintus RAA 1239, Karmen RAA, Doge Dogelito och Dokyra Fortuna. Karmen gjorde en felfri runda på 120. De andra hästarna gjorde bra rundor.

På lördagen hade vi med Hasard 1245, Catch Me, Crunett, Cajamba, Loving Ipanema, CD och Nomination Hästak. I 120 tog Crunett en fjärdeplats. I 130 startade samtliga sju hästar och det blev fem placeringar. 2:a Loving Ipanema, 3:a CD, 7:a Nomination Hästak, 13:e Cajamba och 22:a Catch Me. Det ser lovande ut inför Falsterbo och vi hoppas att alla håller tummarna att det kommer gå bra.

Vetlanda 22 juni

På midsommardagen åkte Victoria till Vetlanda och startade Carpe Diem af Pan i två klasser, det blev en 6:e placering i 1.40 klassen.

Runsten Equestrian Games 13-16 juni

15 juni

På lördagen tog Cadenza en 4:e placering i 1.20, och Hasard 1245 debuterade i 1.40 med ett nedslag, han hoppade mycket fint. Dagen avslutades med att Caca 1242 tog en 2:a placering i 1.30 och i samma klass blev det en 9:e placering för Crunett.

14 juni

På fredagen gjorde Quintus RAA och Hasard 1245 felfria rundor och fick unghästrosett. Starkko fick en 16:e placering i 1.35 hoppningen. Cadenza som debuterade i 1.35 och hade ett nedslag hoppade väldigt fint. Senare den kvällen deltog Loving Ipanema i en duellhoppning och tog en 3:e placering.

13 juni

Vi är nu på Runsten och ska tävla i 4 dagar med 9 hästar. I dag så vann Loving Ipanmea 1.30-hoppningen med hela 3 sekunder före tvåan.

Dokyra Fortuna och Capitol gjorde var sin felfri runda i 5-årsklassen respektive 6-årsklassen. Unghästarna startar tre klasser och går de 3 felfria rundor så delar man på 25 000 kronor med övriga som varit felfria.

Nomination Hästak

Vi är väldigt glada och stolta att vi har kvalat 14 hästar till Falsterbo Horse Show, vilket var alla som vi skulle kvala. Nu hoppas vi att det går bra i Falsterbo.

Tävlingar som återstår innan Falsterbo som förberedelse är Årsta-Runsten, Vetlanda och Björbäck.

Värnamo 8-9 juni

Det var spridda resultat under lördagen men ändå ett par felfria unghästrundor, för dem stod Doge Dogelito, Dokyra Fortuna, Cover Boy S 1251 och Catch Me.

På söndagen var det en bra dag för Stall V. Capitol och Caca 1242 hade fina felfria rundor i både 1.20 och 1.30.

Catch Me hade en felfri runda i 1.30 och är nu  kvalad till Falsterbo.

1.30 klassen så vann Victoria och Loving Ipanema. Tilll sist så avslutade Nomination Hästak med att vara felfri i grunden i 1-40 hoppningen och ett nedslag i omhoppningen och tog därmed en andra placering. Nomination är nu kvalad som häst nummer 14.

Tranemo - 6 juni

I Tranemo gjorde Spaceman S sin första tävling, han hade ett nedslag i 0.90 meter, men var sedan felfri i 1.00 m och fick rosett.

Det går fortsatt bra för Karmen RAA, hon gjorde två starter i 1.20 och var felfri i båda.

Doge Dogelito startade också i två 1.20, det blev ett tidsfel i första men en felfri ritt i den andra, han är nu kvalad till Falsterbo.

1-2 juni-2013

Vi hade en bra helg hos Norrahammar Tabergs ridklubbs regionala/nationella på lördagen och lokala/regionala på söndagen.

På lördagen kom Loving Ipanema 3:a i 1.25, Cajamba 3:a i 1.35 och Starkko 1200 5:a även det i 1.35, sen tog Starkko sin första placering i 1.40 en 2:a plats. Nomination Hästak tog hem en 3:e placering i samma klass. Cajamba och Starkko 1200 är nu kvalade till Falsterbo.

Söndagen 2 juni så gjorde Bazooka två felfria rundor i 1.00 meters hoppningar, och är nu kvalad till semifinal för 4-åriga hästar.

Doge Dogelito gjorde två fina rundor i 1.10 och 1.20 hoppningar, totalt i år har han gjort sex starter och varit felfri i fem av dem.

Norrköping International Horse show 23-26 maj-2013

Den 23-26 maj var Victoria och tävlade på Norrköping International Horse show

9 hästar åkte med dit, det blev 14 placeringar totalt. För att nämna några placeringar: Cadenza stod för flest topp placeringar, 4:e plats i 1.30 och en 5:e plats i en ytterligare 1.30, Carpe Diem tog en 5:e placering i fredagens 1.35 hoppning.

Hasard 1245 fortsätter att övertyga, han var felfri i båda kvalen i 6-årsklassen. Sen blev det en felfri grundomgång i finalen, men i omhoppningen blev det tyvärr ett nedslag.

Capitol gjorde två felfria rundor i kvalen och är nu klar för Falsterbo.

Nästa stora tävlingar blir i Norrahammar-Taberg regional/nationell 1-2/6, Värnamo den 7-8/6 regional/nationell och Årsta Runsten 16-19/6 regional/nationell.

14 maj-2013

Natten till den 14/5 så fick Leva Up ett  fuxsto föl efter Hasard 1245. Hasard som i torsdags gjorde sin första utomhustävling i Skyrup och var felfri i både 120 och 130.

maj-2013

Nu har Cubus, Janett och Fashion Mint genomfört tre felfria 1meters klasser och är därmed kvalade till semifinal för 4-åriga hästar. Semifinalerna rids i september.

11-12 Maj-2013

Helgen 11-12 maj startade Karmen RAA och Dokyra Fortuna i 3 1.20 klasser och nollade i samtliga så nu är även de kvalade till Falsterbo.

2-5 maj-2013

Victoria var i Drammen,Norge och tävlade på en internationell tävling CSI** den 2-5 maj där hon tog hem ett antal placeringar, den bästa med Cadenza en tredje placering i 1.20 internationell klass.